nieuws

Nieuwe versie Adviesbox houdt rekening met toekomstscenario’s

Financiële planning 1190

Intersoftware heeft een nieuwe release op de markt gebracht van Adviesbox waarmee adviseurs niet alleen een vergelijk kunnen maken tussen verschillende hypotheken in het hier en nu maar ook voor de toekomst. De nieuwe hypotheekvergelijker houdt ook rekening met scenario’s als automatische rentedaling en de afbouw van de hypotheekrentaftrek.

Nieuwe versie Adviesbox houdt rekening met toekomstscenario’s

Volgens Intersoftware is het lastiger geworden om verschillende hypotheken met elkaar te vergelijken en komt er veel handmatig rekenwerk bij kijken.”Aanleiding is dat door wetgeving en marktontwikkelingen de maandlasten niet meer tijdens de looptijd van de hypotheek gelijk blijft. Automatische rentedaling, annuïtaire en lineaire hypotheken, maar ook de afbouw van hypotheekrenteaftrek zijn hier goede voorbeelden van. Daarnaast bieden niet alle geldverstrekkers alle aflossingsvormen meer aan.”

Gebruik algoritme

De nieuwe hypotheekvergelijker van Adviesbox toetst alle hypotheeklabels over de gehele looptijd op rente, voorwaarden en maximale verstrekking. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een algoritme.

Reageer op dit artikel