nieuws

Zorgeloosch-dochter start met online rentemiddelingstool

Financiële planning 6097

Zorgeloosch-dochter start met online rentemiddelingstool

Start-up Bol & Boosch, onderdeel van de Zorgeloosch Groep, heeft onder de naam Rentemiddelingsdesk een online applicatie ontwikkeld waarmee hypotheekklanten kunnen berekenen wat rentemiddeling hun oplevert. De tool, beschikbaar via www.rentemiddelingsdesk.nl, is ontwikkeld met technologiebedrijf Foove.

Volgens CEO Vijay Duran Jimenez van Rentemiddelingsdesk kunnen met rentemiddeling miljarden worden bespaard. Maar er is een drempel, zegt hij: “Banken zijn er niet happig op en maken er een administratief proces van.” Met de nieuwe tool wil Jimenez het proces inzichtelijk maken voor consumenten. “Ze laten nu geld liggen omdat ze niet juist geïnformeerd zijn of afzien van hoge advieskosten zonder dat ze enigszins zeker zijn of het ze wat oplevert. Bovendien zijn mensen gewend om steeds meer financiële zaken online te regelen. Rentemiddeling past in dat rijtje.”

Keten omdraaien

Adviseurs kiezen vaak eerder voor herfinancieren van de lening dan voor rentemiddeling, zegt Sander de Loo, die met
scheidingsbemiddelaar en financieel adviesbureau Zorgeloosch betrokken was bij de ontwikkeling van de tool. “Het proces van rentemiddeling is zeer administratief, ingewikkeld en kostbaar. Door de keten om te draaien en uitkomsten voor de klant helder en overzichtelijk te maken voor het adviestraject en uitvoering, willen we meer mensen de mogelijkheden van rentemiddeling laten verkennen.”
De adviseur heeft een rol als de uitkomsten van de berekening door de applicatie niet eenduidig zijn of aanvullend algemeen financieel advies nodig is, aldus De Loo. “Een klant kan dan eenvoudig via het platform contact opnemen met een adviseur.”

Scan en rapport

Met de Rentemiddelingsdesk kan de consument via een scan zelf berekenen of rentemiddeling voordelig is en eventueel een rapport uitdraaien voor bank of adviseur. “De eerste scan is gratis, een definitief rapport kost € 29,99. We zetten bovendien alle voor-en nadelen op een rijtje.” Er kunnen berekeningen worden gemaakt voor negen partijen: ING, Obvion, Rabobank, Florius, ABN Amro, Regiobank, Aegon, SNS Bank en WestlandUtrecht. Afhankelijk van de aflosvorm kan de bezoeker ook kiezen voor Rentemiddeling Plus, waarbij wordt berekend hoeveel bespaard kan worden door een andere hypotheekvorm te kiezen.
Rentemiddelingsdesk werkt samen met woningplatform Jumba, die de tool gaat integreren op de eigen website.

Reageer op dit artikel