nieuws

Wispelweij weg bij BLG Wonen, Soede volgt hem op

Financiële planning 1388

Rein Wispelweij is niet langer de directeur van BLG Wonen, het intermediaire hypotheeklabel van de Volksbank. Wispelweij vervangt vanaf 1 januari Hans van den Bor als nieuwe directeur van RegioBank. De huidige commercieel directeur Frank Soede volgt Wispelweij bij BLG Wonen op als directeur. 

Wispelweij weg bij BLG Wonen, Soede volgt hem op

Het personeel, de intermediaire relaties en het kantorennet (van RegioBank) werden per brief geïnformeerd over de kleine stoelendans die voortvloeit uit de vereenvoudiging van de managementstructuur binnen moederbedrijf de Volksbank die al eerder werd aangekondigd. Daarbij wordt het aantal directeuren teruggebracht van 47 naar 29. “Dat betekent ook voor BLG Wonen dat er wordt teruggegaan van 2 directeuren naar 1”, aldus een woordvoerder van de Volksbank.

Bijna een kwart eeuw

Wispelweij, die zijn loopbaan in de branche begon bij Generali is al weer bijna een kwart eeuw in dienst bij de Volksbank en haar rechtsvoorgangers die tot 2013 SNS Reaal vormden. In 2010 werd hij directeur van BLG Wonen. Zijn opvolger Frank Soede werkte tot 2002 bij ABN Amro en trad toen toe tot de SNS Reaal familie, in eerste instantie als rayondirecteur bij SNS Bank. In 2010 werd hij commercieel directeur bij BLG Wonen.

Toekomst Van den Bor

De toekomst van de huidige RegioBank-directeur Hans van den Bor is nog onduidelijk. Na 15 jaar neemt hij op 1 januari 2018 afscheid van RegioBank om plaats te maken voor Wispelweij. Van den Bor gaf bijna 15 jaar leiding aan de bank, waarin het aantal klanten groeide tot 600.000. Ook gaf hij leiding aan de fusie tussen RegioBank en de voormalige CVB Bank. Van den Bor oriënteert zich volgens de woordvoerder op een nieuwe functie, zowel binnen als buiten de Volksbank.

 

 

Reageer op dit artikel