nieuws

Verzekering tegen faillissement vliegmaatschappijen neemt hoge vlucht

Financiële planning 1255

Volgens vliegticketverkopers kopen steeds meer reizigers het risico op een faillissement van een vliegmaatschappijen af met een verzekering. Travix, het bedrijf achter onder andere Cheaptickets, spreekt van een stijging van 20%.

Verzekering tegen faillissement vliegmaatschappijen neemt hoge vlucht

De NOS meldt dat na de recente faillissementen van Air Berlin en Monarch steeds meer reizigers het risico op faillissement met een verzekering afkopen. Een woordvoerder van Travix verklaart tegenover de omroep: “Sinds de berichtgeving over de faillissementen zien we een stijging van 20% in de verkoop van de verzekering. Vooral in de afgelopen twee weken. We verwachten dat deze stijging nog even zal aanhouden.”

De Consumentenbond is van mening dat de vliegticketverzekering een product is waarbij je vaak betaalt voor iets wat je nooit gaat gebruiken. “Vlieg je met een onbekende kleine maatschappij naar de andere kant van de wereld, dan is het handig. Maar vlieg je met KLM naar Barcelona, dan zou ik het geld voor de premie lekker in je portemonnee laten.” De Consumentenbond legt een deel van de verantwoordelijkheid bij de consument. “Je moet echt even je huiswerk doen als je met een budgetcarrier naar de andere kant van de wereld vliegt”, zo verklaart een woordvoerder aan de omroep.

Reageer op dit artikel