nieuws

Open Huizen Dag: 85.000 bezoeken aan 18.000 woningen

Financiële planning 1073

Minder woningen openden zaterdag tijdens de  Open Huizen Dag van makelaarsvereniging NVM  hun deuren maar in de deelnemende woningen was het wel drukker met belangstellenden. Dit blijkt uit de eerste bezoekerscijfers die NVM bekend maakte over het halfjaarlijkse fenomeen. Met name op de overspannen huizenmarkt in de Randstad loopt de populariteit van de Open Huizen Dag terug.

Open Huizen Dag: 85.000 bezoeken aan 18.000 woningen

Tijdens deze editie stonden er bij NVM-makelaars een kleine 70.000 woningen in de verkoop. Ruim een kwart, een kleine 18.000 woningen deed mee aan de Open Huizen Dag.  Het aantal deelnemende woningen neemt al sinds de Open Huizen Dag van het najaar 2015 af. Volgens NVM-woordvoerder Roeland Kimman blijft de interesse voor de NVM Open Huizen Dag vooral groot  in de regio’s buiten de Randstad. “In de Randstad, en dan vooral in de grote steden, staan woningen inmiddels zo kort in de verkoop, dat deelname aan de NVM Open Huizen Dag minder urgent is”, aldus Kimman.

Bijna vijf kijkers per woning

De huizen die tijdens de editie van zaterdag wel meededen genoten een grote belangstelling. Op de kleine 18.000 woningen kwamen ruim 85.000 belangstellenden af. “De deelname en de vele bezichtigingen laten zien dat de interesse in een ‘nieuwe’ eigen woning erg hoog is”, aldus Kimman.

Promotie geldverstrekkers

Diverse geldverstrekkers speelden zaterdag lokaal of nationaal in op de Open Huizen Dag. Zo greep Florius de dag aan om haar ‘acceptatie binnen 24 uur te promoten’.

Reageer op dit artikel