nieuws

Niet nog eens uitstel voor MiFID II

Financiële planning 863

Brussel zal de invoering van de Europese richtlijn MiFID II niet nog eens uitstellen. De nieuwe regelgeving treedt echt op 3 januari 2018 in werking. Dat liet eurocommissaris Valdis Dombrovskis dinsdag weten tijdens een conferentie van toezichthouder op de financiële markten ESMA.

Niet nog eens uitstel voor MiFID II

“De deadline voor MiFID II is al eens naar achter geschoven, we willen niet nog meer uitstel”, zei vicevoorzitter Dombrovskis van de Europese Commissie, aldus persbureau Reuters. De nieuwe MiFID-regels zouden oorspronkelijk begin dit jaar van kracht worden. Vanwege de complexiteit is die datum verschoven naar 3 januari 2018.

Strengere regels

In de richtlijn Markets in Financial Instruments Directive II staan strengere regels voor beleggingsadvies en -dienstverlening. Nieuwe regels omtrent vakbekwaamheid gelden niet meer alleen voor adviseurs, maar ook voor informerende medewerkers. Opleider Duker & Baelemans waarschuwde deze zomer dat de richtlijn strenger is dan de nationale Wft.

De AFM en de stichting Dutch Securities Institute (DSI) tekenden eveneens deze zomer een samenwerkingsconvenant over de nieuwe vakbekwaamheidseisen voor beleggingsprofessionals zoals vereist in de ESMA-richtsnoeren. DSI wil hiermee borgen dat beleggingsprofessionals die per 2018 bij DSI gecertificeerd zijn voldoen aan de ESMA-criteria.

Reageer op dit artikel