nieuws

Krediet minder vaak overgesloten, leenbedrag daalt

Financiële planning 709

Consumptief krediet wordt minder vaak overgesloten en ook het gemiddelde gewenste leenbedrag bij oversluiting daalt. Dit blijkt uit een analyse van 18.515 leningaanvragen door kredietadviseur- en bemiddelaar Geldshop.

Krediet minder vaak overgesloten, leenbedrag daalt

Het aantal aanvragen voor oversluitleningen is in de eerste 8 maanden van 2017 met 7,7%  gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het gemiddelde leenbedrag voor het samenvoegen van bestaande leningen is met ruim 10% procent gedaald naar € 24.352.

Hoogste leenbedragen in Flevoland

De meeste aanvragen werden gedaan in maart. Ook de hoogste leenbedragen werden in het voorjaar gedaan. Inwoners van Flevoland lenen het vaakst voor het oversluiten van leningen. Ten opzichte van het landelijk gemiddelde lenen Flevolanders 186% vaker voor het samenvoegen van leningen. Ook de hoogste leenbedragen voor oversluiten komen uit Flevoland. Gemiddeld vragen Flevolanders € 26.420 aan om leningen over te sluiten.

Friezen lenen fors minder

Het gewenste leenbedrag is het sterkst gedaald in Friesland, waar men dit jaar gemiddeld 37,9% minder wenst te lenen. De sterkste stijging vindt plaats in Drenthe, met 9,5%.

Vooral ouderen

Van alle leeftijdsgroepen zijn de meeste en hoogste oversluitleningen afkomstig van mensen van tussen de 51 en 64 jaar oud. Deze leeftijdsgroep vertegenwoordigt 39,4% van alle aanvragen. Het gemiddelde aangevraagde leenbedrag is € 27.180. Jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar vragen daarentegen het laagste leenbedrag aan voor oversluitleningen; € 12.034. Met 6,4% van de aanvragen vraagt deze groep Nederlanders ook het minst vaak een oversluitlening aan.

Reageer op dit artikel