nieuws

Arthur van der Wal nieuwe directeur Movir

Financiële planning 3190

Arthur van der Wal nieuwe directeur Movir

Arthur van der Wal (1972) is benoemd tot directeur van Movir. De individuele arbeidsongeschiktheidsverzekeraar uit Nieuwegein maakt deel uit van de Nederlandse activiteiten van NN Group. De aanstelling is onderdeel van het integratieproces van Delta Lloyd met de Nederlandse en Belgische activiteiten van NN Group. Van der Wal was tot voor kort directeur van Nationale-Nederlanden Pensioen en volgt Louis van Drunen op die zich, volgens het persbericht, gaat oriënteren op een nieuwe stap in zijn carrière.

Arthur van der Wal startte zijn loopbaan bij Nationale-Nederlanden in 1996 bij het collectief pensioenbedrijf. Vervolgens maakt hij de overstap naar ING Investment Management en was jarenlang in verschillende functies actief op het gebied van vermogensbeheer. In 2011 werd hij voorzitter van de directie van AZL, de pensioenuitvoerder van NN Group. In 2014 werd hij benoemd tot directeur van het pensioenbedrijf van Nationale-Nederlanden.

Integreren

Van der Wal: “Ik kijk met veel plezier en een gevoel van trots terug op mijn periode bij Nationale-Nederlanden Pensioen. De overstap naar Movir zie ik als een prachtige uitdaging om van twee bedrijven met individuele arbeidsongeschiktheidsverzekeringen één mooi geïntegreerd bedrijf te maken. Movir is voor klanten en adviseurs de beste inkomensverzekeraar van Nederland, en ik kijk er naar uit om op deze sterke basis verder te bouwen. We blijven daarom arbeidsgeschiktheid bevorderen; individueel gerichte preventie met indien noodzakelijk persoonlijke re-integratie dienstverlening”. Door de integratie van de Delta Lloyd activiteiten, wordt Movir marktleider op het gebied van individuele AOV’s, zo meldt NN.

Pensioenbedrijf

In april werd al bekend dat Annemieke Visser – Brons (Pensioen Services) en Diederik Schouten (Pensioen New Business) verantwoordelijk worden voor het pensioenbedrijf van NN.

Overgang

Nationale-Nederlanden besloot een paar jaar geleden om alle individuele AOV’s over te dragen aan Movir. Louis van Drunen zei pakweg een jaar geleden nog op amweb: “Wij zijn recentelijk gestart met de overgang van de individuele aov-portefeuille van Nationale-Nederlanden naar Movir en wij hopen dat alle nieuw aangestelde adviseurs blij zijn met de dienstverlening van Movir en ons ook in commercieel opzicht willen leren kennen door ons mee te nemen in hun adviesgesprek.”

Reageer op dit artikel