nieuws

Ab Flipse kondigt hoger beroep aan: ‘In tweede helft gaan we woekerpolisproces winnen’

Financiële planning 265

Ab Flipse kondigt hoger beroep aan: ‘In tweede helft gaan we woekerpolisproces winnen’

Voorzitter Ab Flipse van Woekerpolis.nl is ‘zeer verbaasd’ dat de rechtbank Rotterdam de vorderingen van zijn vereniging in de zaak tegen NN heeft afgewezen. Hij kondigt aan in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. “We hebben de eerste helft verloren, we gaan in de tweede helft alsnog winnen.”

“De vereniging is zeer verbaasd over het oordeel van de rechtbank en vindt het onbegrijpelijk dat haar vorderingen zijn afgewezen. Het vonnis staat haaks op uitspraken die de afgelopen maanden zijn gedaan door het gerechtshof Den Bosch, de rechtbank Den Haag en het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid)”, zegt Flipse in een statement. “Wij gaan in hoger beroep. Wij hebben sterke argumenten en zijn ervan overtuigd dat dit vonnis in hoger beroep geen stand houdt.”

Eerste helft verloren

“We zaten aan tafel met juristen toen de uitspraak kwam. Zij riepen direct dat ze dit niet konden volgen”, zegt Flipse even later in een telefonische toelichting. “Dit is zo strijdig met andere uitspraken, 180 graden anders. Ik ben er inmiddels aan gewend dat het alle kanten op kan schieten. We hebben de eerste helft verloren, maar vanaf morgen gaan we verder in de tweede helft en dan gaan we alsnog winnen.”

Vanaf de aanvang van deze zaak is duidelijk dat dit tot aan de Hoge Raad zal worden uitgevochten, zegt Flipse. “Natuurlijk had ik bij rust liever voorgestaan, maar als we hadden gewonnen, dan was NN in beroep gegaan. De belangen zijn gewoon te groot, zeker voor de vier grote verzekeraars. Kleinere partijen, zoals Allianz, die staan anders in het spel. Zij kunnen schikken, maar zaken tegen NN en ASR gaan door tot de Hoge Raad. Het gaat om honderdduizenden polissen.”

Volgens de voorzitter van Woekerpolis.nl kan de beroepszaak al gauw 2 à 3 jaar in beslag nemen. “In mijn agenda houd ik al rekening met 2020.”

Reageer op dit artikel