nieuws

NN ‘tevreden’ dat het gelijk van rechter aan zijde heeft in woekerpolisdossier

Financiële planning 248

NN ‘tevreden’ dat het gelijk van rechter aan zijde heeft in woekerpolisdossier

NN is ‘tevreden’ met de uitspraak die de rechtbank Rotterdam vanmiddag deed in een collectieve woekerpoliszaak. Die gaf de verzekeraar op alle punten gelijk.

In een korte verklaring laat NN weten tevreden te zijn dat de rechtbank de vorderingen van Vereniging Woekerpolis.nl in een collectieve zaak heeft afgewezen. “De rechtbank oordeelt dat NN in het algemeen voldoende informatie heeft gegeven over kosten en premies. Hiermee volgt de rechtbank het standpunt van NN, dat informatieverstrekking aan klanten moet worden getoetst aan de regelgeving en het normenkader die golden ten tijde van het aanbieden van de beleggingsverzekeringen”, meldt de verzekeraar. “Bovendien bevestigt de rechtbank dat geen verdergaande informatieverplichtingen bestonden dan die volgden uit de toepasselijke regelgeving. Deze regelgeving was in lijn met de breed gedragen opvattingen over kostentransparantie van destijds.”

Wel in lijn met EU-hof, niet met Kifid

Volgens NN doen de door de rechtbank gehanteerde uitgangspunten recht aan de uitspraak van het Europese Hof van Justitie van 29 april 2015. “De gedachtelijn van de Commissie van Beroep van het Kifid in de klachtzaak die leidde tot een uitspraak van 22 juni 2017, is niet gevolgd“, aldus de verklaring van de verzekeraar.

Vereniging Woekerpolis.nl heeft al aangekondigd hoger beroep aan te tekenen.

Reageer op dit artikel