nieuws

Dela neemt 49.000 Belgische polissen over van Hooghenraed

Financiële planning 717

Dela neemt 49.000 Belgische polissen over van Hooghenraed

Coöperatie Dela neemt 49.000 uitvaartpolissen over van Hooghenraed Levensverzekeringen. Het gaat om de Belgische verzekeringsportefeuille van de uitvaartverzekeraar die onderdeel was van Conservatrix Groep.

De overdracht van de Belgische uitvaartpolissen vindt medio oktober plaats. De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) in België moeten de transactie tussen beide verzekeraars nog goedkeuren.

Groei over de grens

Dela is sinds 1989 actief op de Belgische markt. Bij de publicatie van het jaarverslag sprak de uitvaartverzekeraar de ambitie uit om bij onze zuiderburen in omvang te verdrievoudigen. Groei in het buitenland is nodig omdat de uitvaartverzekeringsmarkt in Nederland naar verwachting zal krimpen. Dela betreedt daarom in 2018 ook de Duitse markt; een eerste kantoor in Düsseldorf werd dit jaar al geopend.

Conservatrix

Uitvaartverzekeraar Hooghenraed besloot eerder dit jaar al om geen nieuwe verzekeringen meer te verkopen. Het bedrijf maakt deel uit van Conservatrix Groep, de levensverzekeraar die twee maanden geleden voor €1 werd overgenomen door investeerder Eli Global. Hooghenraed viel – net als uitvaartverzekeraar Nuvema en onroerendgoedbedrijf Nijzoon – buiten die overname. Het bedrijf bleef daarmee in handen van Ewout Henny en zijn begin juli overleden broer Boudewijn.

Reageer op dit artikel