nieuws

‘Kiezers willen landelijke starterslening en hypotheek aflossen met pensioengeld’

Financiële planning 2222

Ruim driekwart van de kiezers (76%) wil een landelijke starterslening om beginnende huizenkopers te helpen bij het betreden van de woningmarkt. Dat concludeert brancheorganisatie VBO Makelaar uit de keuzes van meer dan 2.000 mensen die de KiesWijzerWonen invulden.

‘Kiezers willen landelijke starterslening en hypotheek aflossen met pensioengeld’

Ook vindt een meerderheid van de mensen die de KiesWijzerWonen invulden dat het makkelijker moet worden om pensioengelden in te zetten voor het aflossen van een hypotheek (65%). Bovendien wil 78% van de respondenten dat het nieuwe kabinet opnieuw een minister van Wonen krijgt. Eerder toonde directeur Hans van der Ploeg van VBO Makelaar zich al tevreden met die uitkomst. “Het is goed nieuws dat de kiezer het belang van de woningmarkt onderkent met een aparte minister voor Wonen.”

VVD populair, CDA en 50Plus niet

In de ‘peiling’ van de woonstemwijzer gaat VVD aan kop. Volgens 33% van de kiezers komt die partij het best op voor hun woonbelangen. Op twee staat de ChristenUnie met 18%. Acht partijen doen mee aan de stemwijzer: VVD, PvdA, D66, ChristenUnie, SGP, SP, CDA en 50Plus. Die laatste twee partijen vertonen de minste overeenkomsten met de wensen van kiezers. Zij scharen 5% van de woonstemmers achter zich. Gisteren bleek uit een peiling van SEH dat ook onder adviseurs de VVD de populairste partij is.

Reageer op dit artikel