nieuws

Consumentenbond sleept ASR voor rechter om Waerdye beleggingspolis

Financiële planning 3916

Consumentenbond sleept ASR voor rechter om Waerdye beleggingspolis

De Consumentenbond stapt naar de rechter, omdat ASR volgens de bond weigert woekerpolisklanten gelijk te behandelen. Gesprekken van de Consumentenbond met ASR hierover zijn op niets uitgelopen.

Bart Combée, directeur Consumentenbond: “We dagvaarden ASR, omdat de verzekeraar blijft weigeren alle gedupeerden met een Waerdye-polis eerlijk te compenseren. ASR heeft een klein aantal klanten in het geheim veel meer compensatie betaald dan de overgrote meerderheid van de gedupeerden. Dat is voor ons onacceptabel en daarom vragen wij nu de rechter zich hierover uit te spreken.”

Openheid over geheime schikkingen
ASR heeft meer dan 200.000 van deze zogeheten woekerpolissen verkocht. Eerder stelde Minister Dijsselbloem van Financiën dat ASR, dat voor 60% in handen is van de Staat, woekerpolisgedupeerden gelijk moet behandelen en zo veel mogelijk openheid over de geheime schikkingen moet geven.

Combée: “Helaas legt ASR deze oproep van de minister gewoon naast zich neer en doet helemaal niets. Daarom stappen we nu naar de rechter. Dat kost ons veel tijd en geld en is een uiterst middel, maar ASR creëert rechtsongelijkheid en laat gedupeerde klanten aan hun lot over. De minister maakt toezeggingen niet waar. Dan rest ons geen andere weg.”

Collectieve actie voor alle consumenten met Waerdye-polis
In de collectieve juridische actie die nu start komt de Consumentenbond op voor de belangen van alle consumenten die een Waerdye-polis hebben of hebben gehad. De dagvaarding wordt voor het eind van het jaar ingediend. Consumenten kunnen zich aanmelden via een actiepagina op site van de bond.

Reageer op dit artikel