nieuws

Plasterk opent WOZ-waardeloket

Financiële planning 2393

Plasterk opent WOZ-waardeloket

Minister Plasterk geeft vandaag  in Rotterdam de aftrap voor het WOZ-waardeloket. Met het loket kunnen burgers online de WOZ-waarde van woningen raadplegen. De WOZ-waarde is onder andere mede bepalend voor de vaststelling van de hypotheekrenteaftrek.

De op de site  getoonde WOZ-waarden zijn de formeel  vastgestelde WOZ-waarden zoals de gemeenten die hebben aangeleverd aan de Landelijke Voorziening WOZ (LV WOZ).  De getoonde objectkenmerken, zoals bouwjaar en gebruiksoppervlakte, zijn afkomstig uit de Basisregistraties adressen en gebouwen.

Drempelmechanisme tegen overbelasting
Om te voorkomen dat dit loket wordt overbelast door massale afname, is een drempelmechanisme ingebouwd. Dit betekent dat er een maximum is gesteld aan het aantal woningen dat gebruikers van de site binnen een bepaalde tijdsperiode mag opvragen.

Nog niet alle gemeenten zijn aangesloten bij LV WOZ. Inwoners van deze gemeenten kunnen bij de lokale overheid voorlopig nog de WOZ-waarden van woningen inzien.

Reageer op dit artikel