nieuws

Banken komen met informatiesite over hypotheken

Financiële planning 2937

Banken komen met informatiesite over hypotheken

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) lanceert half oktober de nieuwe informatiewebsite bankenoverhypotheken.nl. Met de site wil de NVB consumenten actief informeren en vragen beantwoorden over actuele thema’s. Ook kunnen bezoekers zelf aangeven welke aanvullende informatie nog meer gewenst is. 

Op de site spelen de banken in op actuele vragen bij (aspirant)woningbezitters, onder meer over de mogelijkheden die er zijn om bij hun lopende hypotheek te kunnen profiteren van de lage rente en de vergoeding die sinds de invoering van Mortgage Credit Directive op 14 juli 2016 door banken mag worden gevraagd bij vervroegde aflossing. Ook is het volgens de NVB voor veel consumenten niet duidelijk wanneer zij wel of niet in aanmerking komen voor een hypotheek. “Dit geldt bijvoorbeeld voor groepen als starters, mensen op latere leeftijd en mensen die geen vast inkomen hebben, zoals flexwerkers en zzp’ers. De wettelijke normen voor hypotheekverstrekking bieden vaak ruimte voor een afweging door de bank.”

Eerder kwam de NVB al met de websites restschuldinfo.nl en flexibelwerkenenwonen.nl om consumenten over deze specifieke onderwerpen te informeren.

 

Reageer op dit artikel