nieuws

Nieuwe kansen voor Sprintplan-gedupeerden

Financiële planning 4415

Nieuwe kansen voor Sprintplan-gedupeerden

Stichting Platform Aandelen Lease (PAL) start een procedure tegen Aegon-dochter Spaarbeleg voor Sprintplan-gedupeerden. “Iedereen die tussen 1 april 1998 en 30 juni 2002 een Sprintplan heeft afgesloten, kan met de collectieve procedure meedoen”, laat de stichting in een persbericht weten. De procedure is gebaseerd op nieuwe feiten en argumenten.

Over Sprintplan wordt al jarenlang geprocedeerd. Toch zijn volgens Stichting PAL veel belangrijke argumenten nog niet eerder aan de rechter voorgelegd. “Zo hield Aegon op Sprintplannen beheerskosten in zonder dat daar een contractuele grondslag voor was. Vergoedingen die Aegon ontving van haar investmentbank stak zij ten onrechte in eigen zak”, aldus de stichting. Ook werd er zaken gedaan met tussenpersonen die niet over de vereiste vergunning beschikten. “Uit andere rechtszaken weten we inmiddels dat deze nieuwe argumenten zeer kansrijk zijn”, zegt Stef Smit van ConsumentenClaim, die voor deze procedure is ingeschakeld door Stichting PAL. “We hebben er daarom veel vertrouwen in dat Sprintplan-gedupeerden eindelijk hun geld gaan terugkrijgen.” Een ander belangrijk verwijt is dat Aegon haar klanten een 5 keer zo hoog bedrag liet lenen dan eigenlijk nodig was. Dit leverde Aegon extra rente-inkomsten op, terwijl hier voor de klant niets tegenover stond.

No cure no pay
Piet Koremans, voorzitter van Stichting PAL, is blij dat hij ConsumentenClaim bereid heeft gevonden om de zaak op basis van no cure no pay op te pakken. “Op deze manier kunnen alle Sprintplan-gedupeerden zonder risico meedoen. Het maakt niet uit of ze al bij een andere organisatie zijn aangesloten of zijn geweest.” Gedupeerden kunnen zich gratis aanmelden. “Alleen als we succesvol zijn, is men 20% over het behaalde resultaat verschuldigd”, zegt Koremans.

Afwachten
Aegon laat in een reactie aan amweb weten de procedure af te wachten. Woordvoerster Claudia Goossen: “Vorig jaar is er door het gerechtshof in Amsterdam een uitspraak gedaan, maar blijkbaar het Stichting PAL nieuwe argumenten gevonden voor een procedure. Die wachten we nu af. In de tussentijd doen we wat we sinds 2003 al doen: individuele gesprekken aangaan met mensen die daar behoefte aan hebben en naar een oplossing zoeken.”

Reageer op dit artikel