nieuws

Munt en BijBouwe zien geen problemen bij financiering hoge hypotheken

Financiële planning 1300

Munt en BijBouwe zien geen problemen bij financiering hoge hypotheken

DNB is druk doende om de plafonds voor hypotheken te verlagen, maar Munt Hypotheken en BijBouwe.nl, zeggen tegen het FD makkelijk financiers te kunnen vinden voor de hoge hypotheken. De toezichthouder wil toe naar hypotheken van maximaal 90% van de woningwaarde. Een van de argumenten is dat het lastig zou zijn om internationale beleggers te trekken voor kredieten die in het buitenland ongebruikelijk zijn.

Maar in de praktijk is er geen enkel probleem, zegt Jeroen Looman van Munt Hypotheken tegen het FD. Hij zegt dat er geen tekort is aan investeerders die Nederlandse hypotheken een goede belegging vinden. Dat geldt ook voor de hogere LTV’s.

Bouwe Kuik van BijBouwe.nl onderstreept die observatie in het FD. “Wij kunnen de argumentatie dat buitenlandse beleggers geen hoge LTV’s willen, niet plaatsen. Wij horen dat niet als eis van de internationale kapitaalmarkt.”

Munt heeft alleen Nederlandse pensioenfondsen als financiers en BijBouwe werkt vooral met internationale beleggers. En in een tijd waarin beleggers zoeken naar hogere rendementen, zijn de hoge Nederlandse hypotheken gewild, zeggen ze.

Reageer op dit artikel