nieuws

Triodos komt met online hypotheek

Financiële planning 1345

Triodos komt met online hypotheek

Triodos Bank heeft onlangs in samenwerking met consultancybedrijf Yellowtail een online hypotheekpropositie gerealiseerd waarbij  de klant de voorbereiding op het advies en het afsluiten van de hypotheek zelf digitaal kan doen. Als de klant kiest voor deze route krijgt hij een korting van € 300 op de advies- en bemiddelingskosten. Die komen daarmee voor een starter uit op € 1.800 euro, inclusief € 750 ‘afhandelingskosten’. 

Op de website kan de klant met behulp van een online oriëntatiemodule, die gebruik maakt van de rekenkern van Figlo, eenvoudig zijn maximale hypotheek en maandlasten berekenen. Daarnaast worden ook direct de bijkomende kosten voor onder meer de notaris en de taxateur in beeld gebracht. Passend bij de duurzame boodschap van Triodos kunnen klanten ook direct zien hoeveel ze besparen op hun rente als ze het energielabel van hun woning verbeteren.

Execution only
Vervolgens kan de consument een eigen hypotheekdossier aanmaken en zijn hypotheekgegevens compleet maken. Op basis van dit dossier kan de klant vervolgens een afspraak maken met een hypotheekadviseur van Triodos. De bank stelt bewust te hebben gekozen voor de eigen adviseurs en niet voor execution only om “op die manier consumenten te helpen een duurzame keuze voor langere termijn te maken.”

Reageer op dit artikel