nieuws

Blauwtrust zoekt groei in buitenlanders op hypotheekmarkt

Financiële planning

Blauwtrust zoekt groei in buitenlanders op hypotheekmarkt

De Blauwtrust Groep, de overkoepelende holding van De Hypotheker, Quion en Hypotrust, heeft Aldo Tognini (46) benoemd tot Chief Financial and Risk Officer. Dat is gebeurd met het oog op de groeiambitie van het bedrijf, dat met diverse buitenlandse partijen praat over een toetreding – via Blauwtrust – op de Nederlandse markt.

Tognini (foto) is al ruim tien jaar in dienst bij de groep en heeft managementfuncties vervuld in riskmanagement, audit, compliance, finance en business control. Hij wordt naast CEO Arjan Bons de tweede man in de directie van de Blauwtrust Groep. “De financieringsconstructies worden steeds complexer. Daarom hebben we in de directie iemand nodig die daar zicht op houdt”, zegt Bons. “De hele hypotheekmarkt is aan verandering onderhevig. Zowel in de distributie als in de financiering. Er komen steeds meer buitenlandse aanbieders en daar willen wij ons ook steeds sterker op gaan richten.” Via servicebedrijf Quion en het label Hypotrust biedt Blauwtrust die partijen toegang tot de Nederlandse markt. Vorig jaar nog kwam Goldman Sachs via Hypotrust als funder de hypotheekmarkt op. Volgens Bons zijn meer van dergelijke investeerders geïnteresseerd, net als buitenlandse banken en verzekeraars. “We praten met een aantal partijen; volgend kwartaal hopen we daarmee rond te zijn.” Overigens ziet Blauwtrust ook binnen de grenzen veel groeimogelijkheden door het overnemen van hypotheekactiviteiten van banken en verzekeraars.

Grotere marktaandelen
Vorig jaar deelde Blauwtrust sterk mee in de groei van de hypotheekmarkt, zegt Bons. “De Hypotheker zat in 2014 op een marktaandeel van 10% en dat is vorig jaar uitgebreid tot 12%. Via Hypotrust hebben we meer dan € 3 mld aan hypotheken verstrekt en Quion heeft inmiddels meer dan € 60 mld aan hypotheken onder beheer.”

Reageer op dit artikel