nieuws

ADV: Delta Lloyd Lijfrente Groeirekening: eenvoudig switchen tussen sparen en beleggen

Financiële planning

ADV: Delta Lloyd Lijfrente Groeirekening: eenvoudig switchen tussen sparen en beleggen

De Delta Lloyd Lijfrente Groeirekening heeft zowel voor de prijs als voor de voorwaarden vijf sterren gekregen van MoneyView. “Dat is inderdaad uniek”, zegt Arjan Vroom, markt-propositie manager vermogen bij Delta Lloyd Bank. “Die vijf sterren hebben we onder meer te danken aan de flexibiliteit van het product. Je kunt eenvoudig switchen van sparen naar beleggen en je kunt 24 uur per dag realtime bijsturen, aanpassen of switchen.”

Waarin onderscheidt dit product zich van andere gelijksoortige producten?
“Wij hebben twee producten: de Delta Lloyd Lijfrente Groeirekening en daarnaast nog een echte lijfrente spaarrekening. Die spaarrekening hebben we ernaast gezet, omdat sommige mensen beleggen toch griezelig vinden. Het unieke van de Lijfrente Groeirekening is de combinatie van sparen en beleggen. Het sparen en beleggen gebeurt in een online omgeving. Wij zijn geen vermogensbeheerder en geven geen adviezen. Uiteraard geeft een onafhankelijk financieel adviseur de klant wel advies over het gebruik van het product. Aan de hand van het Beleggerskompas, een geautomatiseerd hulpmiddel, krijgt de klant een aantal vragen. Met de antwoorden bepalen we zijn risicoprofiel. Wij geven geen advies, maar we toetsen of zijn gekozen portefeuille overeenkomt met zijn profiel. Het Beleggerskompas neemt de klant aan de hand mee. Wijkt het af van zijn profiel, dan wordt hij daar op gewezen. Daarnaast bieden wij niet alleen onze eigen fondsen aan, maar ook die van andere partijen en die zijn zorgvuldig door ons geselecteerd op voorwaarden, kosten en rendement.”

Waarom zouden mensen moeten kiezen voor dit product?
“Waar wij als Delta Lloyd vooral op inzetten, is het creëren van bewustwording. Uit allerlei onderzoeken blijkt dat mensen maar weinig met hun pensioen bezig zijn. We zien wel dat het pensioengat steeds groter wordt. Financieel adviseurs moeten oplossingen voor de oudedagsvoorziening breed trekken. Zo kan het aflossen op je hypotheek ook leiden tot een betere oudedagsvoorziening. Al die facetten moeten meegenomen worden in het advies. Eén van de oplossingen kan dan een bancaire lijfrente zijn. Het moet een mix zijn van een aantal instrumenten. Dit product biedt sparen en beleggen en mensen kunnen er ook voor kiezen om binnen het spaardeel geld vast te zetten in een deposito. Voor de lange termijn levert dat meestal meer rendement op. Uiteraard kunnen mensen ook kiezen voor sparen met een variabele rente.”

Is het voor de financieel adviseur een aantrekkelijk product om te adviseren?
“Oplossingen bieden voor de oude dag, is erg adviesgevoelig. Hier kan de financieel adviseur zijn toegevoegde waarde laten zien. Consumenten vinden dit ingewikkelde materie. De adviseur is in staat om instrumenten te combineren. Hij kan scenario’s schetsen en laten zien welke mogelijke oplossingen daar bij passen. Dit product is door zijn flexibiliteit bij uitstek geschikt om mee te nemen in het advies.”

Wat zijn de kosten van het product?
“Het openen van de rekening kost niets. Uiteraard betaalt de klant advieskosten aan de financieel adviseur. Gaat de klant beleggen dan betaalt hij vanaf 1 januari 2016 0,55% van het belegd vermogen per jaar aan servicekosten. Daarnaast rekenen de beleggingsfondsen ook kosten. Deze zitten verwerkt in de koers van het fonds. De servicekosten worden per kwartaal verrekend en er zit een maximum aan. Uiteraard worden de kosten alleen gerekend over het beleggingsdeel.”

Dit artikel valt niet onder verantwoordelijkheid van de redactie van am:web.nl

Reageer op dit artikel