nieuws

‘Onbezorgde oude dag hoofddoel van vermogende mensen’

Financiële planning

‘Onbezorgde oude dag hoofddoel van vermogende mensen’

Mensen met vermogen willen dit in eerste instantie inzetten om hun huidige levensstandaard na hun pensioen te kunnen voortzetten. Dat blijkt uit duizend Vermogensregierapporten die Van Lanschot heeft gemaakt, gebaseerd op een nieuwe tool: de compacte scan OverMorgen.

“Deze compacte, online versie van de al bestaande, uitgebreide Scan OverMorgen werkt met tien onderwerpen”, schrijft Van Lanschot. “Je kunt aangeven hoe belangrijk bijvoorbeeld hypotheek aflossen, schenking aan de kinderen, zorg, vervroegd pensioen en vermogen in stand houden voor je zijn. Zo zie je of je doelen haalbaar zijn en welke stappen je daarvoor moet zetten.”

Top 3
Op basis van de eerste duizend rapporten maakte Van Lanschot een top 3 van de gekozen doelstellingen voor het vermogen. Die ziet er als volgt uit:

  1. Een onbezorgde oude dag;
  2. Financiële ondersteuning van de kinderen;
  3. Verhogen van het welzijnsniveau.

Levensthema’s
Richard Bruens, lid van de Executive Board van Van Lanschot, zegt over de nieuwe compacte scan: “De vermogensdoelen hebben betrekking op vier belangrijke levensthema’s: persoonlijk, familie, zakelijk en maatschappelijk. Dat levert een scherp beeld op van wat er voor de klant in de toekomst belangrijk is. Dit is opnieuw een mooi voorbeeld van de manier waarop we onze kennis en expertise als private bank online beschikbaar maken voor een bredere doelgroep.”

Reageer op dit artikel