nieuws

Hypotheekrente weer omlaag

Financiële planning

Hypotheekrente weer omlaag

Er lijkt geen einde te komen aan de daling van de toch al lage hypotheekrente. MoneYou (ABN Amro) verlaagde donderdag de tienjaarsrente tot 1,95%. Dit schrijft het ANP dat zich baseert op gegevens van vergelijkingssite Independer.

Het betreft hypotheken die niet hoger mogen zijn dan de helft van de marktwaarde van de woning. Met de verlaging duikt MoneYou onder het tarief van de Duitse Volksbank van 2%. Deze bank stond het grootste deel van het jaar bovenaan het rijtje voordelige hypotheken.

MoneYou biedt nu ook de laagste tienjaarsrente voor populaire hypotheken op basis van Nationale Hypotheek Garantie (2,05 procent). Volgens Independer delen Rabobank en Florius (ook een ABN Amro-dochter) de tweede plek met een percentage van 2,10 procent, gevolgd door RegioBank (2,14 procent). Het is volgens de vergelijkingssite opvallend dat de top 5 van tienjaars NHG-hypotheken de laatste maanden vooral gedomineerd werd door buitenlandse banken en pensioenfondsen.

Reageer op dit artikel