nieuws

Dijsselbloem vraagt om proactieve houding sector bij rentemiddeling

Financiële planning

Dijsselbloem vraagt om proactieve houding sector bij rentemiddeling

In een brief aan het Verbond van Verzekeraars vraagt minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) om een proactieve houding van de sector om de optie van rentemiddeling aan te bieden.

De minister wijst erop dat nu de uitvoeringstechnische belemmeringen zijn weggenomen, een proactieve houding van de sector welkom zou zijn. Dijsselbloem stelt dat het aanbieden van rentemiddeling een van de manieren is om klanten keuzemogelijkheden te bieden en dienstbaar te zijn. Wel schrijft hij dat rentemiddeling niet in alle gevallen leidt tot lagere lasten. “Er moet daarom altijd goed worden gekeken naar de individuele situatie van de consument om te bezien of  rentemiddeling de consument voordeel oplevert.” Dijsselbloem vertrouwt erop dat hypotheekverstrekkers het belang van de klant centraal stellen en met die blik een afweging zullen maken om rentemiddeling al dan niet aan te bieden. Een zelfde brief stuurde de minister aan de Nederlandse Vereniging van Banken.

ABN Amro maakte begin december bekend dat zij rentemiddeling gaat aanbieden. ING, Woonfonds, Centraal Beheer, Obvion, RegioBank en SNS Bank bieden het al aan.  De Rabobank laat op haar website weten dat zij per 1 juli 2016 rentemiddeling gaan aanbieden. De Vereniging Eigen Huis staat op het standpunt dat banken alle klanten met een lopend rentecontract rentemiddeling moeten aanbieden.

Reageer op dit artikel