nieuws

Uitvaartverzekeraar NorthWest staakt de activiteiten

Financiële planning

Uitvaartverzekeraar NorthWest staakt de activiteiten

Uitvaartverzekeraar NorthWest staakt al haar activiteiten. De uitvaartportefeuille wordt overgenomen door Yarden. Toezichthouder DNB heeft al een eerste goedkeuring gegeven. 

Het gaat in totaal om ongeveer vijftigduizend uitvaartpolissen met een verzekerd bedrag van € 350 mln. “De overname van de uitvaartportefeuille past uitstekend in de groeistrategie van Yarden. Hierdoor ontstaan schaalvoordelen en kan kwaliteitsverhoging en kostensynergie worden bereikt voor onze klanten”, aldus Serge Evers, directeur Yarden. Voor de klanten van NorthWest verandert er niets. Zo blijven de polis en de overige verzekeringsvoorwaarden gelijk.

Druk op kosten
De reden voor de staking van de activiteiten is marktwerking en een toenemende druk op de kosten. Van de vijf werknemers van NorthWest verhuist een “aantal” mee naar Yarden. De directie van NorthWest bestond uit Roland Veenhuizen, Maarten Snels en Geert Kerpel. Snels en Veenhuizen kochten in 2009 de uitvaartverzekeraar. Toen bestond het verzekerdenbestand uit 340 verzekerden. In hetzelfde jaar kondigde NorthWest een aanval aan op de grote uitvaartverzekeraars, zoals Yarden.

Nieuwe campagne
Behalve de overname van de uitvaartportefeuille van NorthWest maakte Yarden ook bekend dat zij starten met een nieuwe reclamecampagne. Daarmee wil de uitvaartverzekeraar de dood bespreekbaar maken. Het verhaal van Adelheid Roosen staat centraal in de campagne.

Reageer op dit artikel