nieuws

Uitvaart.com lanceert een uitvaartverzekeringsregister

Financiële planning

Uitvaart.com lanceert een uitvaartverzekeringsregister

Het Amsterdamse bedrijf Uitvaart.nl lanceert een nieuwe site waar mensen kunnen vastleggen of en waar zij een uitvaartverzekering hebben. Met de website hoopt het bedrijf nabestaanden die niet weten of hun overleden familielid een uitvaartverzekering had, van de juiste informatie te voorzien.

Initiatiefnemer Peter van Schaik vertelt: “Als beheerder van Uitvaart.nl krijg ik bijna dagelijks de vraag van families of er voor hun dierbare een uitvaartverzekering is afgesloten. Ook komt het voor dat iemand bij leven jarenlang elke maand betaald heeft voor een uitvaartverzekering maar dat de polis nooit wordt uitgekeerd omdat de nabestaanden er niet van op de hoogte waren. Met Uitvaartverzekeringsregister.nl wordt dit voorkomen”.

Op de site kan iedereen vastleggen of men wel of geen uitvaartverzekering heeft. En zo ja, bij welke maatschappij. “Vergelijk het met het donorregister. Ook als je vast laat leggen dat je geen verzekering hebt, biedt dat nabestaanden duidelijkheid”. Nabestaanden kunnen later eenvoudig opvragen of er voor hun dierbare overledene wellicht ooit een uitvaartpolis is afgesloten”, aldus Van Schaik.

Reageer op dit artikel