nieuws

Stichting Odin introduceert woekerpolis- en hypotheekpakket

Financiële planning

Stichting Odin introduceert woekerpolis- en hypotheekpakket

Stichting Odin heeft twee nieuwe pakketten voor het intermediair op de markt gebracht op het gebied van woekerpolissen en hypotheekadvies: het ClaimPakket en het HypoPakket. Voor Odin-abonnees zijn de nieuwe diensten gratis. 

Met het ClaimPakket kunnen intermediairs zelfstandig een berekening maken van de potentiële schadeclaim in een woekerpolis. De rekentool berekent drie verschillende claimwaardes, die zijn gebaseerd op de diverse rekenmethodes die claimexperts en advocaten gebruiken. Op basis van de polisgegevens en het laatste waardeoverzicht kan een intermediair de claimbedragen eenvoudig berekenen en deze omzetten naar een pdf-rapport. Intermediairs kunnen de tool onbeperkt gebruiken en bepalen per rapport ook welk tarief zij daarvoor in rekening brengen bij klanten. Hierdoor kan het rapport bijvoorbeeld ook als service worden ingezet voor een selectie van klanten. De richtprijs voor een rapport is € 50.

Klanten kunnen aan de hand van het rapport een individuele claimprocedure digitaal opstarten, waarbij Stichting Odin de verdere begeleiding overneemt en de klant met een claimexpert in contact brengt. De claimexperts waarmee Stichting Odin samenwerkt rapporteren op individueel niveau over de voortgang van procedures en werken volgens een door Stichting Odin in co-creatie ontwikkeld claimproces. Voor elke bestelde individuele claimprocedure ontvangt het intermediair een kostenvergoeding van € 25. Het gebruik van het ClaimPakket is voor Odin-abonnees (en CFD Combi-leden) gratis. Niet-leden betalen eenmalig € 37,50 plus € 15 per update, maximaal twee keer per jaar.

HypoPakket
Met het HypoPakket kunnen intermediairs inspelen op de actuele hypotheekrentemarkt. Veel consumenten vragen zich af of hun maandlasten kunnen worden verlaagd door het aanpassen van de hypotheekrente. Via een individuele affiliate-link kunnen intermediairs consumenten doorverwijzen naar Stichting Odin, waar ze een onafhankelijk rapport kunnen aanvragen dat inzichtelijk maakt wat de mogelijkheden zijn bij middelen, omsluiten bij dezelfde geldverstrekker of oversluiten naar een andere geldverstrekker. Nadat het rapport is geleverd, ontvangt het intermediair van Stichting Odin de NAW-gegevens van die klant voor verdere activering.

Het HypoPakket kan worden ingezet door intermediairs die klanten moeten informeren maar daar (tijdelijk) geen capaciteit voor hebben en is ook geschikt voor intermediairs die meer klanten naar zich toe willen trekken. Stichting Odin rekent de consument € 58,50 voor het maken van het rapport. Het gebruik van HypoPakket is voor Odin-abonnees (en CFD Combi-leden) gratis. Niet-leden betalen € 37,50 per jaar voor het gebruik van deze dienst.

Reageer op dit artikel