nieuws

Nieuw concept voor lijfrentes

Financiële planning

Nieuw concept voor lijfrentes

Financieel adviesbureau Pullen & Partners en Schraauwers Van den Hout & Partners Vermogensbeheer (SVDH Vermogensbeheer) hebben het concept www.specialistinlijfrentes.nl gelanceerd. Risicodrager is Leidsche Verzekeringen.

Marc Pullen, een van de initiatiefnemers: “Gezien de lage rentestanden van dit moment voor direct ingaande lijfrentes en gezien de inactieve producten die op dit moment op de markt zijn voor opbouwende lijfrentevoorzieningen verwachten wij hier veel van. “Het is een combinatie van een levensverzekering tegen zeer lage kosten in combinatie met individueel vermogensbeheer. Ook de kosten van vermogensbeheer zijn laag voor deze vorm van dienstverlening.”

Kosten
Over 95% van het afgestort vermogen bij SVDH Vermogensbeheer wordt 1.25% aan kosten in rekening gebracht. Dit is een all-in tarief. Leidsche Verzekeringen rekent voor de totale waarde van de polis 0.35% aan kosten. Het lijfrenteproduct ligt al twee jaar op de schappen bij de partners. “We hebben het opnieuw ingericht. Zo werken we nu met modelportefeuilles en met ‘trackers’ in de portefeuille”, zegt Pullen. Inleg is al mogelijk vanaf € 50.000 en het beheerd vermogen bedraagt op dit moment iets minder dan € 10 mln.

Reageer op dit artikel