nieuws

BLG Wonen komt met beleggingsproduct

Financiële planning

BLG Wonen komt met beleggingsproduct

BLG Wonen biedt vanaf vandaag BLG Profielbeleggen aan. Klanten kunnen kiezen voor een persoonlijk risicoprofiel waarmee ze beleggen in de vijf bijbehorende profielfondsen, variërend van zeer defensief tot zeer offensief.

BLG Wonen noemt het nieuwe beleggingsproduct een digitale en vereenvoudigde vorm van vermogensbeheer. De klant kiest een van zijn vijf profielen in overleg met de financieel adviseur, die het product aan moet vragen. Vervolgens kunnen de consumenten bepalen de consumenten zelf de looptijd, de hoogte van de stortingen, het te bereiken doelkapitaal en wanneer zij geld storten of opnemen. BLG zet in op een breed publiek, een groot eigen vermogen is niet nodig. Klanten kunnen al inleggen vanaf € 20.

BLG nam in april Reaal Bancaire Diensten over en kreeg daarmee 17.000 klanten met een beleggingsrekening. Frank Soede, commercieel directeur van BLG: “Met de introductie van BLG Profielbeleggen willen we  nieuwe en bestaande klanten  een hybride vorm van vermogensbeheer aanbieden. De kracht van een hybride vorm ligt in het feit dat adviseurs en klanten samen op zoek gaan naar de juiste combinatie tussen sparen en beleggen dat past bij de financiële doelen van de klant.”

Reageer op dit artikel