nieuws

VEH past tarieven voor hypotheekadvies aan

Financiële planning

VEH past tarieven voor hypotheekadvies aan

De Vereniging Eigen Huis (VEH) heeft haar tarieven voor hypotheekadvies aangepast. Daar was eerder dit jaar kritiek op, omdat de vereniging een hoger bedrag vroeg voor de bemiddeling dan het advies. Dat is nu veranderd. 

In het oude model vroeg Eigen Huis Hypotheekservice € 2.700 voor het sluiten van een hypotheek voor de eerste woning. Voor alleen het advies, hoefde de klant maar € 1.050 te betalen, waardoor de bemiddelingskosten veel hoger lagen dan het advies. Adviseur Nico van Koesveld vroeg zich destijds af of dat wel eerlijk was. Daarop gingen VEH en Van Koesveld het gesprek aan, ook omdat VEH gebruikmaakte van freelance adviseurs, die volgens Van Koesveld zo te weinig verdienden.

Dat gesprek was ruim een half jaar geleden en inmiddels heeft VEH de tarieven aangepast. Voor alleen een advies betaalt de klant nu 1.575, de bemiddeling alleen kost € 1.050 en de combinatie van beiden kost € 2.475. “Ze hebben wat met de kritiek gedaan en hebben de tarieven aangepast”, laat Van Koesveld aan am weten. “Dat is ook een vet compliment waard.”

Volgens een woordvoerder van VEH ligt dat wel iets genuanceerder, het was niet zozeer de kritiek van Van Koesveld die tot de aanpassing leidde. “Er zijn andere mensen bij onze Hypotheekservice komen werken en dat levert andere inzichten op”, zegt de woordvoerder. “We zijn zelf op onderzoek gegaan hoe we efficiënter kunnen werken. Dat is iets wat je constant moet doen, daar hebben we niet iemand als Van Koesveld voor nodig.”

Reageer op dit artikel