nieuws

Proef hypotheek voor flexwerkers breidt uit

Financiële planning

Proef hypotheek voor flexwerkers breidt uit

In navolging van Obvion gaan eind november ook  Rabobank, ABN Amro, Aegon, Florius, ING en SNS Bank zich aansluiten bij de proef met de perspectiefverklaring. Met deze verklaring wordt gekeken naar inkomenszekerheid in plaats van baanzekerheid bij het krijgen van een hypotheek.

Dankzij deze ontwikkeling is het binnenkort voor consumenten mogelijk om bij meerdere geldverstrekkers de perspectiefverklaring voor een hypotheekaanvraag te gebruiken. “Dit is goed nieuws en het is ook hoognodig”, zegt Cynthia Tulp, Manager Marketing, Communicatie en Sales van Obvion. “De tijd om te kijken naar een vast dienstverband voor een hypotheek is voorbij. Met de perspectiefverklaring kunnen we meer aansluiten bij de huidige én toekomstige arbeidsmarkt.”

Iedereen
“Het is goed dat de hypotheekbranche mee ontwikkelt met de trend dat steeds meer mensen een flexibel arbeidscontract hebben”, zegt Nico Stolwijk, Directeur Vereniging Eigen Huis. “Het goede aan de perspectiefverklaring is dat er gekeken wordt naar de toekomst, in plaats van het verleden.” Tulp vult aan: “Kijken naar perspectief is een betere voorspeller voor inkomenszekerheid voor banken. Wij hopen dat nog meer geldverstrekkers in Nederland zich aansluiten bij ons initiatief. Zodat wonen voor meer mensen bereikbaar wordt.”

Animo groot
In december 2013 introduceerden Obvion, Randstad en Vereniging Eigen Huis de perspectiefverklaring. Inmiddels hebben 27 klanten bij Obvion een hypotheek gekregen op basis van de verklaring. “De animo is groot”, zegt Alje Kuiper, directeur Strategie en Innovatie van Randstad. “Inmiddels hebben 167 medewerkers van Randstad, Yacht of Tempo Team een perspectiefverklaring ontvangen waarmee veel huizen inmiddels gekocht zijn.”

Reageer op dit artikel