nieuws

Omtzigt: ‘Top verzekeraars schuift woekerpolis liefst onder tapijt’

Financiële planning

Omtzigt: ‘Top verzekeraars schuift woekerpolis liefst onder tapijt’

“Woekerpolissen hadden nooit verkocht mogen worden. De gevolgen worden onvoldoende beseft. Niet alleen door de politiek. De top bij verzekeraars zou dit het liefst onder het tapijt schuiven”, zegt Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) in een interview op de website van het EO-programma Dit is de dag.” 

Het tv-programma ‘Dit is de dag’ van zaterdag 10 oktober besteedde aandacht aan het onderwerp woekerpolissen. Op de website staan nu aanvullende interviews, onder andere met Omtzigt. Hij zegt in dit interview onder meer dat de politiek verzekeraars niet kan verplichten om schadevergoedingen te betalen. Omtzigt gaat ook in op een uitspraak van DNB waarin gezegd wordt dat een royale schikking de doodsteek zou zijn voor verzekeraars. “Het is wel zeer pijnlijk om te zien dat het door sommige verzekeraars gebruikt wordt om niet met volle kracht de problemen op te lossen”, aldus Omtzigt.

Reageer op dit artikel