nieuws

EO-special woekerpolissen: ‘Gij zult niet stelen’

Financiële planning

EO-special woekerpolissen: ‘Gij zult niet stelen’

De Evangelische Omroep (EO) zendt aanstaande zaterdag een special uit over de woekerpolisaffaire. Verslaggever Henk Valk duikt in de wereld achter zijn eigen woekerpolis. Hij is zelf een van de vele Nederlanders die duizenden euro’s verlies leed door een omstreden financiële constructie van zijn verzekeraar.

In de uitzending probeert Valk een aantal vragen beantwoord te krijgen. Is hij voorgelogen? Is het zijn eigen schuld? Valt er nog wat terug te claimen van de vierduizend euro die als sneeuw voor de zon is verdwenen? De verslaggever sprak met tientallen mensen en maakte opnames bij rechtbanken, het Europees Hof in Luxemburg, Kifid en diverse claimorganisaties.

Op Twitter laat Valk weten dat Ab Flipse, voorzitter van de Vereniging Woekerpolis.nl hem vroeg waarom de EO geïnteresseerd is in de affaire. Valk: “Nou, er zijn minstens twee van de tien geboden geschonden in de woekerpolisaffaire, en dan komen wij in actie.” Flipse laat op zijn beurt weten dat het gaat om: ‘Gij zult niet stelen’ en ‘Gij zult geen valse getuigenis spreken tegen uw naaste’.

De special wordt zaterdag om 21.15 uur op NPO 2 uitgezonden.

Reageer op dit artikel