nieuws

Bezitters woekerpolis nemen geen maatregelen

Financiële planning

Woekerpolis.nl start op 7 oktober de Woekertoer 2015. Uit onderzoek van de vereniging onder haar leden blijkt dat 57% van de bezitters van een woekerpolis nog steeds geen maatregelen heeft genomen om van de polis af te komen.

Bezitters woekerpolis nemen geen maatregelen


“Het is schokkend dat nog steeds zoveel Nederlanders met hun woekerpolis in hun maag zitten. Wij roepen mensen op om niet langer stil te zitten, maar nú in actie te komen. Alleen dan kan het uiteindelijke doel, vaak het aflossen van de hypotheek of het opbouwen van pensioen, alsnog worden gehaald”, aldus voorzitter Ab Flipse. De vereniging onderzocht duizenden polissen van leden. Hieruit blijkt dat 57% nog steeds geen actie heeft ondernomen en de polis heeft laten doorlopen met alle nadelige gevolgen: inhouding van hoge kosten en te weinig opbouw van kapitaal. Volgens Flipse heeft dit vooral te maken met vertrouwen en communicatie. “De communicatie over hersteladvies had in mijn ogen nooit via de boosdoener lees verzekeraar moeten lopen. Het was beter geweest als een onafhankelijke organisatie was ingehuurd en met een vooraf geselecteerd aantal financieel adviseurs de mensen benaderd had. Ook intermediairs hebben in dit dossier namelijk een diffuse rol”, aldus Flipse.

Inloop
De eerste inloopspreekuren worden gehouden in Amsterdam op 7 oktober en in Utrecht op 14 oktober van 19:00 tot 21:30 uur.

Reageer op dit artikel