nieuws

Hypotrust ziet volume fors groeien

Financiële planning

Hypotrust ziet volume fors groeien

De hypotheekproductie zit bij Hypotrust fors in de lift. Per 1 september heeft het bedrijf  € 2 mld aan hypotheken verstrekt. De verwachting is dat 2015 wordt afgesloten met € 3 mld aan nieuwe hypotheekproductie.

Het aantal offerteaanvragen voor nieuwe hypotheken via HDN was 149.000 in de eerste zes maanden van dit jaar (+55% t.o.v. 2014). Hiervan werden er ruim 14.000 via Hypotrust aangevraagd. “Het aandeel voor Hypotrust komt hierdoor uit op 9,5%, meer dan 2 maal zo veel als een jaar eerder. In de laatste week van juli kwam  13,7% van alle offerteaanvragen in HDN voor rekening van Hypotrust”, aldus het bedrijf.

Top tien
Gemeten in het aantal hypotheektransacties ingeschreven in het kadaster, werd eind 2e kwartaal van dit jaar 6,3% van het marktvolume door Hypotrust verstrekt (6.884 hypotheken). Hiermee stelt Hypotrust tot de 10 grootste spelers in de markt te behoren. De hypotheekverstrekker zegt dat hun marktaandeel in de nieuwe hypotheekproductie, binnen het intermediair distributiekanaal, eind juli uitkomt op meer dan 11%.

Reageer op dit artikel