nieuws

Daisy List voor nabestaanden

Financiële planning

Daisy List voor nabestaanden

Legal & General introduceert de Daisy List, een variant op de welbekende Bucket List. Bij de Daisy List gaat het echter om doelstellingen die iemand bereikbaar wil maken voor de nabestaanden nadat hijzelf is overleden.

De verzekeraar liet onderzoek verrichten onder 600 Nederlanders, waarbij gevraagd werd naar wat mensen belangrijk vinden om te regelen voor hun naasten en zichzelf voor wanneer zij er niet meer zijn. Vooral praktische zaken voeren de boventoon. Zo wil 82% zijn administratie op orde hebben en 78% wil graag dat zijn financiën zoals verzekeringen en nabestaandenpensioen goed is geregeld.

Niet te koop
Niet alle wensen zijn te koop en andere wensen zijn gratis. Ook zijn er wensen die geld kosten. Met de Daisy List beoogt de verzekeraar op een “speelse manier klanten een oplossing te bieden voor de financiering van deze laatste categorie wensen”. Volgens algemeen directeur Arno Dolders nemen steeds meer financieel adviseurs de rol van onafhankelijk financieel familieadviseur. “In die rol is het denk ik heel goed om met klanten het gesprek aan te durven gaan over wat zij belangrijk vinden voor wanneer zij er niet meer zijn. Met de introductie van de Daisy List wordt het makkelijker om te bespreken welke wensen er leven.”

Reageer op dit artikel