nieuws

IMF missie pleit ook voor lagere LTV

Financiële planning

IMF missie pleit ook voor lagere LTV

In navolging van de ECB en de Europese Commissie heeft ook het IMF tijdens een bezoek aan Nederland gepleit voor een lagere Loan to Value (LTV). Die zou  sneller naar beneden moeten dan nu voorgenomen is.

De IMF missie staat positief tegenover de recente aanbeveling van de Financial Stability Committee voor een jaarlijkse reductie van de LTV tussen 2019 en 2028 tot uiteindelijk 90%, maar dringt aan op een sneller tempo van de daling en een nog lagere LTV. Zij stelt dat de LTV limiet van 100% nog steeds zeer hoog is ten opzichte van de landen om ons heen. Huishoudens zouden grotere financiële buffers moeten hebben. IMF vindt dat het in het belang is van huizenkopers als er sneller duidelijkheid is over de toekomst van de LTV limiet. Dat geeft kopers meer tijd om te sparen en beter te plannen.

Ook oud-minister Hans Hoogervorst stelde dat de LTV-limiet nog verder omlaag moet.

 

 

Reageer op dit artikel