nieuws

Dela ziet premie-inkomsten stijgen

Financiële planning

Dela ziet premie-inkomsten stijgen

Hoewel er in Nederland sprake is van een forse krimp in de markt individuele levensverzekeringen is bij coöperatie Dela het premie-inkomen met 4% gestegen tot € 341 mln. Deze stijging was vooral te danken aan de groei in de overlijdensrisico- en spaarverzekeringen maar ook aan de groei van de Belgische portefeuille aan uitvaartverzekeringen. Dat blijkt uit jaarcijfers van Dela.

Dela ziet het aantal verzekerden met ruim 26.000 groeien naar 3,7 miljoen. Het aantal uitvaarten en crematies daalden vorig jaar zowel in Nederland als in België waardoor er sprake was van een relatief lage stijging van de gemiddelde uitvaartkosten van 2,7%. Daardoor was de winstdeling beperkt die nodig is om de uitvaartpolissen waardevast te houden. Deze kwam uit op bijna € 60 mln (2013: € 64 mln). Daarnaast zorgden beleggingsresultaten voor een meevaller. Het rendement op beleggingen is uitgekomen op ruim 7% (2013: 1,7%). Door de goede beleggingsresultaten en de lagere winstdeling kon Dela een nettowinst behalen van € 77 mln (2013: € 34 mln verlies).

Dela geeft aan dat 2014 een zwaar jaar was doordat de organisatiestructuur in Nederland heringericht moest worden. “Het was een jaar van ploegen en zwoegen maar dankzij de enorme toewijding van de hele organisatie hebben we onze plannen kunnen realiseren”, schrijft Dela.

Reageer op dit artikel