nieuws

Lage hypotheekrente lijkt bodem bereikt te hebben

Financiële planning

De afgelopen weken is de lange rente spectaculair gestegen van 0,2 naar 0,8 procent. Als de stijging doorzet, zal dat waarschijnlijk gevolgen hebben voor de hypotheekrente. Dat zegt Peter Boelhouwer, hoogleraar woningmarkt aan de TU Delft, vandaag tegen BNR.

Boelhouwer verwacht dat de komende periode de rente beetje bij beetje wordt aangepast. Volgens de hoogleraar zal de hypotheekrente voor twee jaar en langer of rentevast worden aangepast. Hypotheken met een flexibele rente zullen voorlopig nog niet aangepast worden.

De hypotheekrente daalde de afgelopen weken nog tweewekelijks met zo’n 0,1% à 0,2%. Maar met de stijging van de rentes op staatsobligaties, zal naar alle waarschijnlijkheid ook de hypotheekrente gaan stijgen. “Duidelijk is in ieder geval dat er een einde is gekomen aan de daling”, zegt Boelhouwer. In België verhoogt Axa Bank vandaag de hypotheekrente al, schrijft BNR.

Reageer op dit artikel