nieuws

PGGM helpt 700.000 leden met zoekmodule Advieskeuze.nl en korting bij VEH

Financiële planning

De coöperatie van pensioenuitvoerder PGGM is een samenwerking aangegaan met Advieskeuze.nl om haar 700.000 leden actief te helpen bij het vinden van een hypotheekadviseur. Leden kunnen daartoe op de site van PGGM de ‘Adviseurwijzer’ gebruiken, die is gemaakt op basis van data van Advieskeuze.nl. Ook heeft de coöperatie voor haar leden korting bedongen, als eerste bij Eigen Huis Hypotheekservice.

PGGM helpt 700.000 leden met zoekmodule Advieskeuze.nl en korting bij VEH

PGGM is naast pensioenuitvoerder van onder andere pensioenfonds Zorg & Welzijn, ook een ledenorganisatie. Een groot deel van de werknemers in de zorgsector is aangesloten bij de coöperatie. “Wij vinden dat een waardevolle toekomst uit meer bestaat dan alleen pensioen”, zegt Marc van Heeswijk, manager marketing & communicatie bij de ledenorganisatie. “We proberen onze leden op allerlei manieren te helpen om alle ballen in de lucht te houden. Driekwart van ons bestand bestaat uit vrouwen, vaak met een parttime baan, een gezin en een extra taak als mantelzorger. En dan moeten ze ook nog tot hun 67e door. Dat is een pittige wedstrijd.”

Inkoopkracht
Door het realiseren van inkoopkracht wil PGGM die leden bijstaan, zegt Van Heeswijk. “Dat doen we op basis van de top tien vaste uitgaven van het Nibud. Daarin staan wonen en verzekeringen bovenaan. Voor het onderdeel wonen willen we onze leden op weg helpen met het vinden van een goede en onafhankelijke adviseur. Dan is de link met Advieskeuze.nl snel gemaakt. Natuurlijk zouden we onze leden ook gewoon naar Advieskeuze.nl kunnen verwijzen, maar dat vinden we niet genoeg. We willen laten zien dat PGGM zich echt verbindt aan onafhankelijk advies.”

Korting
De gegevens van Advieskeuze.nl zijn ingeladen in een module die op de ledensite van PGGM beschikbaar is. Ook kunnen leden daar meteen zien bij welke hypotheekadviseurs zij korting krijgen. Van Heeswijk vertelt dat er een deal met de Eigen Huis Hypotheekservice is gesloten waardoor leden € 200 korting op de advieskosten krijgen. Met andere kantoren worden nog gesprekken gevoerd. Hij denkt niet dat leden zich alleen door dat prijsvoordeel zullen laten leiden. “Daar gaan onze leden niet blind voor, dat zijn geen cliché prijskopers.”

VvAA
Eind vorig jaar sloot PGGM al een partnership met de VvAA, de Utrechtse verzekeraar en adviseur voor medische professionals. Daar ging het om een schadeverzekeringsassortiment voor de leden, gericht op specifieke risico’s die werknemers in de sector zorg en welzijn lopen.

Groter bereik
Christian Bouter van Advieskeuze.nl is blij met het nieuwe partnership. “Wij zien PGGM als een strategische partner. Het is de eerste partij uit de hoek van pensioenuitvoerders die bij ons aanhaakt. Wij gaan hierdoor een groot aantal consumenten bereiken die op zoek zijn naar een adviseur en hun ervaring gaan delen via reviews.” Bouter benadrukt dat de prijskortingen buiten Advieskeuze.nl omgaan. “Daar blijven we helemaal buiten.”

Reageer op dit artikel