nieuws

Nieuwe formule moet hypotheekadviseur warm maken voor makelaardij

Financiële planning

Met een ‘soft franchise’ formule voor het intermediair wil financieel adviseur en makelaar Jaap de Jager (foto) hypotheekadviseurs de kans geven om verenigd als makelaar aan de slag te gaan. Het initiatief de Budget Voordeel Makelaar (BVM) kan extra inkomsten en exposure genereren voor adviseurs.

Nieuwe formule moet hypotheekadviseur warm maken voor makelaardij

De Jager combineert zelf het financieel advies en de makelaardij al bij zijn bedrijf Exclusief Financieel Advies (EFA) en wil nu anderen ook mee laten delen in de voor hem succesvolle formule. “Overal waar ik kom, merk ik dat het voor de klant interessant is als je beide aspecten doet”, zegt hij in gesprek met am. “Toen ben ik gaan denken of ik dit alleen wilde blijven doen of anderen ook wilde laten profiteren.”

Het werd het laatste. De Jager besloot een formule, die hij zelf ‘soft franchise’ noemt, in te richten. Geïnteresseerde hypotheekadviseurs moeten een opleiding tot Erkend Aankoopbemiddelaar volgen bij Hoffelijk Financieel en kunnen zich daarna aansluiten bij De Jager. Meedraaien in de formule kost € 195 per maand. De Jager: “Daar zit alles in. We betalen de landelijke reclamecampagnes van dat geld, de website is beschikbaar voor de aangeboden woningen en je kunt hulp vragen als dat nodig is.”

Logisch
De combinatie van hypotheekadvies en makelaardij is een logische, vindt De Jager. “Voor de adviseur is het een nieuwe tak van sport die hij erbij kan doen. Het is een logische manier van cross-selling. Je staat dan ook bekend als iemand die kan aankopen, verkopen en verhuren. Je voegt meteen de courtage voor die bezigheden aan je bedrijfsmodel toe. En we hebben ook een doorverwijsfee als je een klant doorverwijst naar iemand anders binnen de franchise. De aankoop van een hypotheek en het sluiten van een hypotheek tot en met het verzekeringspakket, ligt in één lijn. Dat levert een mooi complete dienstverlening op. Veel adviseurs doen nu af en toe al een aan- of verkoop, maar voelen zich daar wel onzeker bij. Als je er toch al mee bezig bent: bekwaam je erin en neem het mee in je bedrijfsvoering.”

Op dit moment is er nog maar een paar kantoren dat zich gaat aansluiten, maar De Jager wil nu de publiciteit zoeken met zijn initiatief. Een concrete doelstelling voor een aantal aangesloten kantoren heeft hij nog niet. “Het gaat in eerste instantie om kwaliteit. Als zich dit jaar tien kantoren aansluiten, volgend jaar twintig en uiteindelijk honderd kantoren als stabiele groep, ben ik heel tevreden”, zegt De Jager.

Reageer op dit artikel