nieuws

Legal & General lanceert alternatief voor banksparen

Financiële planning

Legal & General lanceert alternatief voor banksparen

Legal & General introduceert een nieuwe beleggingsverzekering dat als alternatief voor banksparen moet fungeren. Legal Beleggen is een levensverzekering waarmee in zowel in box 1, als in box 3 vermogen wordt opgebouwd. “Met onze oplossing voor het aanvullend pensioen richten wij ons op consumenten die zelf invloed willen hebben op de opbouw van pensioen”, zegt Theo Krins, manager Vermogensadvies van Legal & General.

De verzekeraar zet met het nieuwe product de aanval in op banksparen. Zo zegt Legal & General dat bij banksparen levenslange lijfrente en overbruggingslijfrente niet mogelijk zijn. Daarnaast zou banksparen veel duurder zijn dan Legal Beleggen. “Wij komen nu met een product waarin adviseur en klant kunnen kiezen uit prima presterende fondsen met een flexibel en transparant product tegen lage kosten. Hiermee krijgt beleggen een nieuw profiel en wordt de klant een onderscheidende oplossing geboden”, aldus Krins.

Volgens Arno Dolders, algemeen directeur van Legal & General dwingt de versobering van de sociale verzorgingsstaat de consument om zelf voor langere tijd financiële reserves aan te leggen. Sparen is volgens Dolders niet meer rendabel vanwege de lage rente en de fiscale belasting die wordt geïnd over het spaargeld. “Om vermogen over langere termijn te laten groeien moeten consumenten, net als pensioenfondsen al doen, beleggen onderdeel laten uitmaken van hun vermogensopbouw. Ik denk dat de lage kosten, het brede palet aan fondsen waaruit gekozen kan worden, het ontbreken van huisfondsen en het onafhankelijke advies van een financieel deskundig adviseur in veel gevallen leidt tot een betere einduitkomst dan de bancaire spaarvarianten”, zegt Dolders.

Reageer op dit artikel