nieuws

Graafsma: Geen verzoek tot versnelde uitspraak ‘Radar-woekerpoliszaak’

Financiële planning

Graafsma: Geen verzoek tot versnelde uitspraak ‘Radar-woekerpoliszaak’

In een brief aan het KiFiD heeft René Graafsma ontkend dat er in de woekerpoliszaak van de heer Louwerse, afgelopen maandag hoofdrolspeler in een Radar-uitzending, is gevraagd om een versnelde uitspraak. De reactie van het klachteninstituut is ‘pertinent onjuist’, stelt een verontwaardigde Graafsma.

Het KiFiD reageerde op de zaak van de heer Louwerse over zijn woekerpolis. In zijn zaak werd ondanks een stop op uitspraken in het woekerpolisdossier in februari van dit jaar toch een uitspraak gedaan. Volgens het KiFiD omdat de gemachtigde van Louwerse, claimexpert Martin van Rossum, een verzoek had gedaan tot een versnelde uitspraak. Maar volgens Graafsma, die Louwerse ook adviseert, klopt deze bewering van het klachteninstituut helemaal niet.

Graafsma zegt zelf ook verrast te zijn over het tijdstip van de uitspraak. De mondelinge behandeling van de zaak was op 14 april 2014, een half jaar voordat het KiFiD besloot geen woekerpoliszaken meer te doen. De uitspraak, die normaal gesproken binnen drie maanden volgt, bleef vervolgens uit. Graafsma: “Wij hebben natuurlijk wel een paar keer gevraagd waar die uitspraak bleef, omdat we alle vertragingstactieken van de verzekeraars zat waren.” Nadat het KiFiD op 15 oktober 2014 besloot geen uitspraken te doen in het woekerpolisdossier, ging Louwerse ervan uit dat het ook voor zijn zaak zou gelden.

Rectificatie en excuses
Graafsma schrijft daarom ‘volledig verrast’ te zijn door de uitspraak die 12 februari van dit jaar alsnog volgde. Dat Louwerse en Van Rossum zelf zouden hebben aangedrongen op een uitspraak is volgens hem ‘pertinent onjuist’. “Waar het KiFiD het vandaan haalt dat wij als gemachtigden juist aangedrongen zouden hebben op toch een versnelde beslissing voordat de uitspraak van het Europese Hof van Justitie bekend was, is een aantijging die wij niet over onze kant kunnen laten gaan.” Daarom eist Graafsma in een brief excuses en een rectificatie van het klachteninstituut.

Reageer op dit artikel