nieuws

FD: Consumentenbond vraagt om commissie woekerpolis

Financiële planning

FD: Consumentenbond vraagt om commissie woekerpolis

In een brief aan minister Dijsselbloem heeft de Consumentenbond gevraagd om een nationale commissie die per verzekeraar een vergoeding voor de woekerpolisaffaire vast gaat stellen. Dat meldt het FD. De consumentenorganisatie wil dat de politiek in gaat grijpen bij de compensatie voor woekerpolissen.

De Consumentenbond gaat hiermee in tegen de voorstellen die de Commissie Verzekeraars eerder dit jaar deed. Die door de overheid ingestelde commissie stelde dat een nationale oplossing voor de woekerpolissen geen optie en en pleitte daarom voor een decentrale oplossing. Destijds toonden consumentenorganisaties zich al verbolgen over het rapport waarin gedupeerden als een bedreiging voor de verzekeringsbranche werden weggezet. Consumentenbond-directeur Bart Combée stelde destijds: “De Commissie stelt terecht vast dat verzekeraars het vertrouwen van consumenten zwaar hebben beschadigd, maar verzuimt vervolgens om met maatregelen te komen die dat vertrouwen herstellen. Sterker nog, de commissie schildert gedupeerden die hun recht halen af als een bedreiging voor verzekeraars en andere polishouders. Dat is echt de omgekeerde wereld.”

Commissie
Dus komt de Consumentenbond nu met een eigen suggestie richting de minister. Alhoewel de organisatie erkent dat een nationale oplossing inderdaad niet haalbaar is, ziet de Consumentenbond wel brood in een ‘categorale aanpak’ per verzekeraar. De Consumenten vindt dat polishouders de steun van de politiek nodig hebben voor een oplossing die recht doet aan alle betrokkenen. Dat betekent niet alleen hogere compensaties, maar de Consumentenbond wil ook dat klanten op kosten van de verzekeraar naar een onafhankelijk adviseur moeten kunnen gaan voor hersteladvies.

Reageer op dit artikel