nieuws

Een kwart meer hypotheekaanvragen in eerste kwartaal

Financiële planning

Het Hypotheken Data Netwerk (HDN) heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 52.500 unieke hypotheekaanvragen verzonden. Dat is een stijging van ongeveer 27% ten opzichte van het eerste kwartaal van het vorige jaar, een stijgende lijn die in 2013 werd ingezet.

Een kwart meer hypotheekaanvragen in eerste kwartaal

Sinds dat jaar vertonen de hypotheekaanvragen een gestage groei, meldt HDN. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2013 werd er het afgelopen kwartaal zelfs een stijging van 90% geboekt. HDN verwacht dat de stijgende lijn de komende maanden door gaat zetten. “Natuurlijk moeten wij daarbij rekening houden met de seizoensinvloeden”, plaatst Dorine van Basten, directeur HDN een kleine kanttekening. “Wij verwachten dat aan het eind van dit jaar ongeveer 240.000 unieke hypotheekaanvragen via HDN zijn verzonden.” Over 2014 werden er 225.000 aanvragen genoteerd.

Reageer op dit artikel