nieuws

Verbond wil gesprek met Stichting Geldbelangen wel aan

Financiële planning

Het Verbond van Verzekeraars heeft in reactie op een uitnodiging van Stichting Geldbelangen laten weten best het gesprek over de woekerpolisaffaire aan te willen gaan met de stichting. Maar nieuwe sectorbrede maatregelen, zoals Geldbelangen aankaartte, ziet het Verbond niet zitten.

Verbond wil gesprek met Stichting Geldbelangen wel aan

Geldbelangen-voorzitter Rob Goedhart nodigde onlangs de topmensen van zeven verzekeraars (Aegon, ASR, Allianz, Achmea, Delta Lloyd, Reaal en Nationale-Nederlanden) uit om opnieuw de dialoog aan te gaan over het woekerpolisdossier. De weg van juridische procedures en massaclaims is volgens Geldbelangen niet goed voor de consumenten en de verzekeraars. In een notitie bij de brief kaartte de stichting een aantal gespreksonderwerpen aan. Zo zou de Wabeke-aanbeveling nog eens tegen het licht gehouden moeten worden en moet er gekeken worden naar de hoge premies voor overlijdensrisicoverzekeringen.

Niet het juiste pad
De uitnodiging voor een gesprek wilde het Verbond wel aangaan, blijkt uit een brief die Verbondsdirecteur Harold Herbert (foto) naar Geldbelangen stuurde. Maar in de knelpunten die in de notitie werden aangekaart, biedt het Verbond weinig bewegingsruimte. Herbert schrijft: “De branche staat zeker open voor ideeën om dit proces te versterken en te versnellen. Echter wij zien in de door uw Stichting voorgestane weg niet het juiste pad naar de oplossing voor klanten.”

De ‘fase van generieke kostencompensatie’ ziet Herbert als afgerond, opnieuw kijken naar de Wabeke-aanbeveling is dus geen optie. En voor de hoge premies voor ORV’s wijst de directeur erop dat klanten kosteloos kunnen switchen. Het Verbond erkent wel dat er nog steeds onvrede kan zijn onder klanten. Maar, schrijft Herbert: “Wij geloven niet dat nieuwe generieke maatregelen passend zijn en deze onvrede kunnen wegnemen. Wij zijn vanzelfsprekend wel bereid over deze en andere punten met u nader in een open dialoog van gedachten te wisselen.”

Reageer op dit artikel