nieuws

Starters vrezen verborgen gebreken eerste huis

Financiële planning

De grootste angst van veel starters is dat hun huis verborgen gebreken blijkt te hebben. Dit blijkt uit onderzoek dat SNS in maart 2015 liet uitvoeren onder ruim 500 starters op de woningmarkt. Ruim de helft schakelt bij het kopen van een huis daarom de hulp in van hun ouders om hen te behoeden voor blunders.

Starters vrezen verborgen gebreken eerste huis

SNS vroeg starters wat ze vooral niet willen bij het kopen van hun huis. Met stip op één: een verborgen gebrek. Uit de top vijf van gevreesde valkuilen staat geluidsoverlast van de buren op nummer twee.
1. verborgen gebreken (67%)
2. geluidsoverlast van de buren (47%)
3. dat ik een hypotheek afsluit die later niet goed blijkt te passen (40%)
4. een gehorig huis (37%)
5. dat ik teveel betaal voor mijn huis onder druk van de makelaar (36%)

Starters laten zich niet alleen leiden door hun angsten. Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van de starters ‘een goed gevoel’ doorslaggevend vindt bij de aankoop van hun eerste huis. SNS vroeg de starters ook naar hun ideale eerste huis. Een vrijstaand huis met een tuin aan de rand van de stad is voor veel starters het ideale plaatje. Maar liefst 75% ziet een tuin als een echte must en ruim 52% wil het liefst een huis met een zwart puntdak.

Reageer op dit artikel