nieuws

Nieuw hypotheekproduct voor zakelijke markt

Financiële planning

Nieuw hypotheekproduct voor zakelijke markt

Geldverstrekker Dutch Commercial Mortgage Finance (DCMF) introduceert volgende week nieuwe hypotheken voor de zakelijke markt: kortlopende leningen tot € 3 mln waarmee woningen tijdelijk kunnen worden gefinancierd. Voor de distributie worden 20 gespecialiseerde intermediairs ingezet.

Het bedrijf zegt in te spelen op een grote financieringsbehoefte op de Nederlandse vastgoedmarkt. DCMF richt zich op vastgoedbeleggers, -ontwikkelaars en -handelaren. Deze kortlopende leningen zijn onder andere bedoeld voor vastgoedondernemers die woningen willen kopen, opknappen en doorverkopen en voor vastgoedbeleggers die panden aankopen voor de verhuur. Verder is het product volgens DCMF een uitkomst wanneer bijvoorbeeld de langetermijnfinanciering een langere doorlooptijd heeft, maar de aankoopdatum al vastligt of wanneer er nog verbouwd moet worden.
“De vraag naar beleggingen of projectontwikkeling in residentieel vastgoed is de afgelopen tijd sterk toegenomen, doordat er een stijgende vraag is van consumenten naar huurwoningen en koopwoningen. Grootbanken en reguliere geldverstrekkers zijn vaak terughoudend in het financieren van het ontwikkelingsrisico. Wij maken het mogelijk voor de vastgoedondernemer om in deze vraag te voorzien”, zegt directeur Lothar Kleinhaarhuis. Volgens hem worden de leningen gemiddeld na 6 maanden ingelost. De looptijd is minimaal 2 en maximaal 18 maanden. “De lening en onderpand moeten gericht zijn op woningen of op het ombouwen van kantoorpanden en andere objecten tot woningen.” Maximaal kan 75% van de marktwaarde worden geleend. DCMF heeft voor het verstrekken van deze hypotheken ruim € 100 mln in kas.

Reageer op dit artikel