nieuws

ING gaat werkloze hypotheekklanten aan baan helpen

Financiële planning

ING gaat werkloze hypotheekklanten aan baan helpen

ING gaat samen met Randstad een proef starten met het aanbieden van ‘jobcoaching’ om werkzoekende hypotheekklanten aan werk te helpen. ING-klanten die hun vaste baan kwijtraken of als zelfstandige zonder opdrachten zitten komen in aanmerking voor de proef.

ING gaat samen met Randstad actief hulp bieden bij het vinden van werk of het starten van een eigen bedrijf om de impact van de werkloosheid op de financiële situatie zo beperkt mogelijk te houden. Peter-Paul Wekking, directeur Marketing Hypotheken van ING: “Werkloosheid of, als zelfstandige het niet hebben van opdrachten, is een van de belangrijkste redenen die klanten aangeven waardoor zij in betalingsproblemen komen met hun hypotheek. Middelen als budget-coaching en rentepauze worden door ING actief  ingezet maar bieden slechts tijdelijk een oplossing. Met dit initiatief willen wij bewerkstelligen dat klanten weer werk en inkomen hebben.”

Loopbaanadvies
Werkloze ING-klanten met een hypotheek kunnen op vrijwillige basis gebruik maken van een loopbaangesprek bij Randstad. Wekking: “In dit gesprek krijgt de klant adviezen en tips over het vinden van werk of het binnenhalen van opdrachten. De persoonlijke situatie van de klant staat hierbij centraal. Klanten ontvangen coaching en advies op maat en kunnen gebruik maken van een loopbaangesprek van één uur. ING neemt de kosten van dit gesprek voor haar rekening.”

Reageer op dit artikel