nieuws

Independer: NN beste thuisadviseur voor hypotheken

Financiële planning

Independer heeft Nationale-Nederlanden uitgeroepen tot beste thuisadviseur in de categorie hypotheken. De vergelijker reikt jaarlijks prijzen uit aan hypotheekadviseurs op basis van de waardering die klanten op de site aan het advies geven. Dit jaar is er voor het eerst ook een prijs voor hypotheekadviseurs die op afstand werken.

Independer: NN beste thuisadviseur voor hypotheken

Onder thuisadviseurs verstaat de Achmea-dochter kantoren die niet regiogebonden zijn en geen fysiek kantoor hebben. Webcamadvies valt daar ook onder. De eerste prijswinnaar in die categorie is Nationale-Nederlanden (prijsindicatie € 1.995) met een gemiddelde score van 9,1 uit 146 beoordelingen: 111 reviews en 35 kwaliteitschecks.

Derde keer
Overall kwam AH Finance uit Diemen (foto beneden) uit de bus als ‘Beste kantoor van Nederland 2015′. Volgens de vergelijker heeft het bedrijf de hoogste score op klantwaardering. Independer bekijkt jaarlijks in 25 regio’s welke hypotheekadvieskantoren het beste worden gewaardeerd door de klanten. Van de 25 regiowinnaars scoort AH het hoogst. Het is de derde keer op rij dat het kantoor de Independer-prijs wint, maar oprichter en directeur Marcel Hulsman was er niet op voorbereid: “Het is een grote verrassing voor ons om voor de derde keer op rij tot het beste kantoor van Nederland verkozen te zijn. Dit is voor ons de bevestiging dat een persoonlijke aanpak en goede bereikbaarheid past bij de hypotheekadvisering van nu.”

AH Hypotheekprijswinnaar

Jaarlijks oriënteren 785.000 bezoekers zich bij Independer op een hypotheek. Het afgelopen jaar zijn een kleine 70.000 beoordelingen achtergelaten op de website. AH Finance kreeg 280 beoordelingen; gemiddeld waardeert de klant het advies met een 9,7. Er waren 182 reviews, waarbij de klant een reactie en een cijfer geeft, en 98 kwaliteitschecks, waarbij de klant aan de hand van een vragenlijst kijkt of alle onderdelen in het advies aan bod zijn gekomen. AH hanteert doorgaans een vaste vergoeding van € 1.500 voor het hypotheekadvies.
De winnaars worden bepaald aan de hand van de prijs-kwaliteitverhouding: “De winnaars zijn kantoren die in de regio hoog scoren in het zoekresultaat. Kantoren worden daarin gerangschikt op basis van prijs-kwaliteitverhouding. Deze is gebaseerd op de totaalscore, de prijs en het aantal beoordelingen.”

Reageer op dit artikel