nieuws

Hypotheek Visie stimuleert goed advies met ‘financiële prikkels’

Financiële planning

Hypotheek Visie stimuleert goed advies met ‘financiële prikkels’

Hypotheek Visie heeft op 1 januari een nieuw groei- en stimulansmodel gelanceerd. Het model is in overleg met de franchisenemers opgesteld. Zij krijgen een aantal ‘financiële prikkels’ als ze goed advies geven aan de klant.

Hypotheek Visie wil met de aanvulling op het franchisemodel kwalitatief goed advies voor de consument stimuleren. De aangesloten franchisenemers die aanwijsbaar goede kwaliteit leveren, kunnen profiteren van ondernemersprikkels. Zo is er een afdrachtsvermindering voor franchisenemers die uitstekend advies leveren. Normaal gesproken moet een aangesloten kantoor 30% afdragen, maar dit kan verminderd worden tot wel 10%.

Adviesbeoordeling
De kwaliteit van het advies wordt beoordeeld met behulp van een kennis-risicosysteem waarin periodiek, vier keer per jaar, ongeveer 600 vragen beantwoord moeten worden. Na het beantwoorden van de vragen is duidelijk welke informatie de adviseur over zijn cliënt heeft. “We investeren op deze manier allebei in de ontwikkeling van een kwalitatief sterke adviesformule. Het leveren van kwaliteit kost geld. Maar als je ervan overtuigd bent dat er ook in de toekomst een consumentenmarkt is voor een bovengemiddelde advieskwaliteit dan is dit een investering in de toekomst”, zegt Anton Vanden Bol, algemeen directeur van Hypotheek Visie.

Nieuwe franchisenemers
Ook nieuwe franchisenemers kunnen direct financieel profiteren van bepaalde ondernemersprikkels indien zij voldoen aan de advieskwaliteit. “Wij zijn ervan overtuigd dat er bestaande adviseurs en ondernemers in de markt zijn, die intrinsiek dezelfde kwaliteitsdoelstellingen nastreven. Ons aangepaste franchisemodel maakt het voor die ondernemers aantrekkelijk om zich aan te sluiten bij Hypotheek Visie. De aanvulling op het franchisemodel zorgt voor een uitermate concurrerende propositie”, aldus Vanden Bol.

De bestaande franchisenemers hebben al sinds 2007 geoefend met het programma. Volgens Willem Steenbeek, commercieel directeur van Hypotheek Visie, is de afgelopen jaren al duidelijk een verband gezien tussen de opbrengst van een aangesloten kantoor en de kwaliteit van het gegeven advies.

Reageer op dit artikel